Directia Silvica, executata silit pentru sediu

Institutia bacauana a pierdut în instanta dreptul de proprietate asupra imobilului de pe strada Nicolae Titulescu. Pentru a nu ajunge în strada, padurarii încearca sa tergiverseze predarea cladirii pâna la construirea noului sediu din Parcul Dendrologic.

Directia Silvica Bacau va ramane fara sediul de pe strada Nicolae Titulescu

Sediul Directiei Silvice Bacau, din centrul orasului, a fost pierdut în instanta de institutia bacauana, dupa mai bine de opt ani de procese. Cel care a câstigat imobilul central de pe strada Nicolae Titulescu este un evreu de origine româna, care locuieste în Germania. Maurice Brill a pus mâna si pe terenul care valoreaza aproape un milion de euro.

Desi pâna în 2008 institutia a câstigat procesele cu Maurice Brill, în urma unei revizuiri, acesta a primit câstig de cauza la Curtea de Apel Bacau, solutie ramasa în picioare, definitiva, un an mai târziu, în 2011, la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Instantele au obligat Directia Silvica Bacau sa restituie, în natura imobilul si terenul. Institutia a trebuit sa plateasca si cheltuielile de judecata, care se ridica la mai bine de 15 mii de lei. „Suntem la faza de executare silita. A venit avocatul Victor Ursu al lui Maurice Brill sa ne ceara sa predam imobilul. Am facut contestatie la executare, deoarece în cladire s-au facut modernizari, iar investitia nu trebuie pierduta. Nu am semnat, ca nu vreau sa dau apoi din buzunarul meu“, a spus Viorel Ghelasa, directorul economic al Directiei Silvice Bacau. Atât Maurice Brill, cât si avocatul Gheorghe Ursu nu au putut sa fie contactati.

Directia Silvica îsi face sediu de patru milioane de lei

Fostul director al institutiei bacauane, Gheorghe Savu, nu-si explica cum s-a pierdut acest proces. „Cât am fost director, am câstigat la toate instantele. Din câte tin minte, Maurice Brill a cerut imobilul nostru, de la numarul 14, desi probele l-ar fi îndreptatit sa ceara cladirea din vecinatate (n.r. aflata la numarul 16)“, a spus scurt Gheorghe Savu, seful Ocolului Silvic Traian.

Directia Silvica plateste lui Valeriu Stoica onorariu de 80 de mii de euro

Directia Silvica va avea un sediu nou si modern în Parcul Dendrologic Hemeiusi

De câteva luni, în Parcul Dendrologic Hemeiusi a început constructia noului sediu al padurarilor bacauani. Valorea investitiei este de peste un milion de euro, iar lucrarile au fost adjudecate de constructorul bacauan Viorel Rusu. „Noi putem sa-l terminam si în trei luni, depinde când vor veni banii“, a spus Viorel Rusu, administratorul Rustrans-Conextrust.

Potrivit unor surse, constructorul bacauan ar fi cumparat cladirea de pe strada Titulescu, unde functioneaza acum Directia Silvica, fapt negat de acesta. „Nu e al meu. Stiu ca acolo se doreste demolarea cladirii, pentru teren“, a mai spus Rusu.

Zeci de mii de hectare solicitate de familia Ghika

Noua cladire din Parcul Dendrologic este construita dupa un proiect futurist, care a primit distinctii din partea unor asociatii de arhitecti. Din parcul de la Hemeiusi de peste 50 de hectare,  care a apartinut înainte de razboi lui Schonburg-Waldenburg, a fost luata o parcela de 6200 de metri patrati, unde se construieste cladirea. Sediul de lux are o amprenta la sol de peste 800 de metri patrati si va avea peste 2000 de metri patrati utili. „Lucrarile sunt în grafic, cred ca pâna în toamna va fi gata“, a spus directorul Viorel Ghelasa.

Topul retrocedarilor in judetul Bacau

Paduri afectate de inundatii

Onorariu de 130 de mii de euro pentru Valeriu Stoica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com