(VIDEO) Deputatul bacauan Necula reclama „catastrofele“ administratiei Stavarache. Consilierii locali PSD isi vor da demisia

Liderul social democrat bacauan, deputatul Cosmin Necula, a prezentat ieri intr-o conferinta de presa situatia Cosmin Neculadezastruasa a unor investitii din Bacau, pentru care a fost depasit termenul de executie, chiar daca acestea sunt din fonduri europene. Este vorba de lucrarile de la strada Milcov si de la strada Stefan cel Mare, blocate in momentul de fata, dupa ce constructorii, in cardasie cu responsabilii din Primaria Bacau, au  schimbat solutia din caietele de sarcini.

Situatia „s-a agravat“ dupa condamnarea lui Constantin Apostol (cumatrul edilului Romeo Stavarache), fost sef al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est, la inchisoare si suspendare si demiterea acestuia, urmare a faptului ca infractiunile le-a savarsit la locul de munca. Schimbarea solutiei la pavele, asfalt, tevi la strada Milcov, unde au fost montate altele mai ieftine si de proasta calitate, nu a mai fost Se reabiliteaza strada Milcovacceptata de noua conducere a ADR NE. Prin urmare, la solicitarea constructorului IMROM SA a fost reziliat contractul. Deputatul Cosmin Necula crede ca este imposibil ca lucrarea de la strada Milcov sa fie finalizata anul acesta si ca situatia este identica si la modernizarea strazii Stefan cel Mare, unde este implicata firma Symmetrica. Aici, afirma deputatul bacauan, societatile care au castigat contractul sunt in imposibilitatea sa finalizeze lucrarile cu utilajele de care dispun.

Spitalul Municipal si blocul medicilor, din care Stavarache si-a luat spaga un etaj

Presedintele PSD in municipiul Bacau, Cosmin Necula, a pus si problema utilitatii blocului de locuinte, aprobat spre a se Spitalul Municipal Bacau (2)construi in 2009, pentru medicii care vor fi angajati la Spitalul Municipal Bacau. Construirea imobilului de 10 etaje a fost terminata prin 2012 si de atunci sta gol, pana la finalizarea Spitalului Municipal Bacau, o alta investitie a administratiei din Bacau, blocata de ani buni.

Procurorii DNA il acuza pe primarul Romeo Stavarache ca ar fi pretins si primit 10% din valoarea imobilului, de la constructorul Viorel Rusu, adica fix un etaj. „Propun ca apartamentele din acest bloc sa fie locuinte de serviciu pentru medicii din reteaua de stat care activizeaza in judetul Bacau si nu au unde locui. Este anormal sa tii gol un astfel de imobil, pana cand se va finaliza Spitalul Municipal“, a spus deputatul Necula. La prima sedinta ordinara de Consiliu Local, consilierii PSD vor propune pentru ordinea de zi proiectul privind utilizarea acestui imobil. Daca acesta nu va intra in dezbatere si votare sau daca va intra si va fi respins de Consiliul Local, majoritar PNL, alesii social democrati isi vor da demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com