Coruptia de la „gradinita“ si Bacalaureat, cercetata de DNA Bacau

Este oficial! Bacaul nu mai are corupti!  Directia Nationala Anticoruptie (DNA) – Sectia Teritoriala Bacau nu mai are obiect de activitate! Pur si simplu, ca prin minune, de cand s-au mutat anumite cadre de la Neamt in Bacau, coruptia si viciul inavutirii din banul public au disparut. Apriori, anumiti primari si functionari publici sunt nevinovati! NUP-urile se dau fara verificari iar clientelismul politic si fraudele din fonduri europene au devenit legale. Putinele dosare instrumentate de DNA Bacau in ultimii ani s-au dovedit a fi prost confectionate. Parchetul DNA Bacau pierde procese pe banda rulanta si nimeni nu-si pune intrebarea: De ce?! Pentru asta ii plateste statul cu peste 10 mii de lei lunar? Prin micul targ al Bacaului se tot vorbeste despre „relationalul“ unor procurori, care protejeaza persoane suspecte de grave fapte de coruptie. Marea mafie regionala din Moldova este de neatins. Anumiti conducatori de institutii par pusi cu mana, tocmai pentru a avea grija de vitejii ordonatori de credite, care isi risca pielea pentru a fura cu iscusinta din banul public si pentru a unge tot mecanismul.

Procurorii DNA s-au intersectat cu numele grele ale Bacaului. In dosarele lui Dumitru Sechelariu, DNA Bacau a dovedit ca face o treaba amatoristica. Acuzatii sforaitoare, evidente incontestabile si totusi, dosare incomplete, care nu-l vor trimite niciodata la inchisoare pe fostul edil.

Procurorii DNA il adora pe actualul primar Romeo Stavarache, care il are cumatru pe Constantin Apostol, directorul ADR Nord Est, care locuieste in Piatra Neamt si este vecin cu procurorul…si prieten cu procurorul…Toate plangerile, toate cazurile de coruptie care bat la ochi pentru orice neavizat sunt tratate cu un dispretuitor NUP.

Se pare ca si in renumitul dosar de spaga la Podul Turcului procurorii au facut treaba doar pe jumatate. Dupa cum remarca un avocat bacauan, magistratii anchetatori s-au innecat „ca tiganul la mal“, inainte de a ajunge in miezul problemei. Spaga de la Podul Turcului nu ramanea la director ci mergea mai departe. La partid si la Minister.

Procurorii care au ca atributii anchetarea gravelor fapte de coruptie trebuie sa faca adesea un dans pe sarma…sau la „bara“. Presati politic, cu deminitatea afectata de instabilitatea generala, pun umarul la desfiintarea tarii. Multi dintre ei au devenit co-faptasi la faptele de coruptie, tainuitori si sabotori ai intereselor locale si nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com