Contestatiile intarzie modernizarea Insulei de Agrement din Bacau

Începerea lucrarilor la Insula de Agrement din Bacau ar putea sa întârzie, dupa contestatia depusa de o asociatie de firme la adresa procedurii de licitatie a Primariei Bacau. Corneliu Gavrilescu, seful serviciului Juridic al Primariei este acuzat de incompatibilitate. În timp ce se ocupa de licitatie, ca membru al comisie, ar fi avut si actiuni la una din firmele consortiului Insula de Agrement din Bacaudeclarat câstigator: Conextrust-Amici-Alconep.

De modernizarea Insulei de Agrement din Bacau se vorbeste de cinci ani iar doi este semnata si finantarea. Dupa alte tergiversari, legate de unele deficiente tehnice ce tin de proiectare, a fost pornita licitatia, în vara lui 2013.  Contestatiile s-au tinut lant. Procedura a fost reluata în 2014, când în luna martie, Primaria Bacau a declarat câstigatoare asociatia de firme Conextrust-Amici-Alconep. Chiar daca vremea ar permite începerea lucrarilor, o contestatie formulata de consortiul de firme condus de SC Alexcor Trading SRL ( împreuna cu SC Ecohorticultura SRL, SC Piscine Speranta Service si SC T Dancor Romconstruct) a blocat din nou proiectul. În spatele acestor firme se afla fratii Cornel si Dan Ciocan din Olt, cunoscuti ca abonati la banul public. Cornel Ciocan, fratele deputatului PSD Dan Ciocan, a fost condamnat într-un dosar DNA la 8 ani de închisoare, decizia nefiind înca definitiva.

Contestatia, bazata pe presupusa incompatibilitate a lui Corneliu Gavrilescu din Primaria Bacau

Insula de AgrementCorneliu Gavrilescu este acuzat ca în timp ce ar fi fost membru al comisiei de licitatie ar fi avut, în acelasi timp si calitatea de actionar al firmelor detinute de Viorel Rusu (Conextrust-Amici). Totusi, înainte de începerea procedurii de licitatie, acesta s-a retras din comisie. În replica, ca intervenient în judecata Consiliului National de  Solutionare a Contestatiilor, reprezentantii societatilor câstigatoare afirma ca, Corneliu Gavrilescu ar fi cesionat actiunile lui Viorel Rusu anterior cu putin timp înainte de începerea licitatiei. Chiar si asa, Alexcor Trading afirma ca pentru neregulile din Primaria Bacau la aceasta licitatie va înainta o plângere catre Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) dar si Corpului de Control din cadrul Agentiei Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice. Alexcor Trading mentioneaza ca, conform dosarului achizitiei,în data de 17 septembrie, 2013 a fost întocmita o adresa reprezentând referat situatie de incompabilitate, în care Corneliu Gavrilescu detine actiuni la una din societatile care au calitatea de ofertant iar pe 18 septembrie, nota justificativa în care se mentioneaza ca este salariat al Primariei-sef serviciu Juridic si ca face parte din implementarea proiectului Insulei de Agrement“ se arata în decizia CNSC.

Totodata, consortiul câstigator afirma ca, Corneliu Gavrilescu ar fi cesionat actiunile omului de afaceri Viorel Rusu, înca de pe 17 iulie, cu mult înainte de prima sedinta de analiza a ofertelor de pe 3 octombrie.

Decizia CNSC din 18 martie 2014 anuleaza procedura de licitatie si dispune reanalizarea în 15 zile a ofertei declarata câstigatoare iar în final.

Numele lui Corneliu Gavrilescu a mai fost implicat într-un dosar al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Bacau, când pentru solutionarea favorabila a unui dosar au fost date spagi în aur si bani. Gavrilescu a afirmat atunci în fata instantei ca s-a trezit cu 700 de euro în buzunarul de la geaca si ca nu cunoaste provenienta lor.

Investitie de 40 de milioane de lei

Cupa Sf Maria la caiac pe Insula de Agrement (1)La licitatia pentru modernizarea Insulei de Agrement sunt pusi la bataie peste 40 de milioane de lei, din care aproape jumatate sunt fonduri europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).  Din acesti bani se vor face terenuri de sport pe plaja de nisip, promenade de poduri de lemn, kidsland, aquapark, o biblioteca si chiar o baza pentru sporturi nautice.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com