Constantin Rotaru: Nu sustinem USL-ul, vom avea proprii candidati la alegerile locale!

Presedintele Partidului Alianta Socialista (PAS), Constantin Rotaru, a anuntat ca refuza sa faca aliante sau sa sustina candidatii altor formatiuni politice, cu orientare de stanga, care s-au erodat in politica si administratie. Liderul socialist a oferit un scurt interviu pentru www.ziaruldegarda.ro.

Mircea Merticariu:  Ce asteptari are Partidul Alianta Socialista (PAS) de la alegerile locale? Cand veti anunta candidatii?

Constantin Rotaru, presedintele PAS: Partidul Alianta Socialista va avea candidati la alegerile locale. Stabilirea acestora este în curs de definitivare. La noi, fiecare trebuie sa vina din convingere, spre deosebire de celelalte partide, parlamentare si neparlamentare, spre care aproape totii candidatii merg numai din dorinta de a-si împlini anumite interese personale.

M.M.: PAS se va orienta pentru sustinerea vreunei aliante sau partid, care are sanse sa intre in viitorul Parlament al Romaniei?

Constantin Rotaru: Ne dorim candidati care sa faca ceva pentru comunitate, nu numai pentru ei.Vrem sa promovam o administratie socialista.  Sper sa avem liste de candidati în toate judetele. Bucurestiul, Clujul, Hunedoara, Gorjul, sigur, se vor afla în primele rânduri.Vom avea candidatii nostri. Nu se pune problema vreunei sustineri. Noi am sustine cu toata placerea alti politicieni, care ar face politica în interes national si al oamenilor. Din pacate, pâna acum, nu am gasit asemenea oameni la celelalte partide.

M.M.:Veti sustine oamenii USL-ului? Ca exemplu, candidatul Uniunii Social Liberale din Bacau?

 Constantin Rotaru: Nu se pune problema sustinerii USL. Credeti ca dl. Romeo Stavarache s-a remarcat prin programe cu un profund caracter uman? A reusit sa se detaseze de clientela politica si de interesul personal? În aceste conditii nici nu se pune problema sustinerii unor asemenea candidati. Mai mult, nu observati ca, în lupta pentru putere, acum când nu prea mai au ce pradui de la stat, au început sa se vâneze între ei?Eu pot sa-i anunt ca daca au facut ilegalitati evidente, mai ales în eea ce priveste actele de împroprietarire ilegala, mai devreme sau mai târziu, vor raspunde.

MM.:Potrivit unor sondale, peste 20% dintre romani si-ar dori regimul politic dinainte de decembrie 1989. In conditiile in care PAS dar si alte formatiuni socialiste/comuniste nici nu apar in sondaje, cine ia voturile acestea?

 Constantin Rotaru: Procentul este mult mai mare. Cred ca ati observat ca Partidul Alianta Socialista nu apare nominalizat în niciun sondaj de opinie?  Nu se doreste aducerea lui în atentia electoratului. Au o teama vizibila de la distanta. Sa nu mai spunem de Partidul Comunist Român. Acum 2-3 ani au facut sondaje care aratau ca PCR, daca ar avea candidati, ar lua lejer peste 30%. De atunci, ocolesc orice trimitere la comunisti. O parte din voturi vor veni catre Partidul Alianta Socialista, acolo unde vom avea candidati, o parte din electorat va vota cu USL, din dorinta de a scapa de PDL si de Traian Basescu, o parte cu PP-DD din dorinta de a nu-i vota pe niciunul dintre cei care timp de 22 de ani au participat la distrugerea României si a viitorului copiilor nostri. Dar cei mai multi se vor abtine de la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com