Cine va fi seful campaniei prezidentiale a lui Crin Antonescu?!

Niels Schnecker, desemnat in toamna director al campaniei electorale prezidentiale a lui Crin Crin Antonescu  (3)Antonescu, a demisionat, din cauza „problemelor de comunicare“, dupa ce si-a dat seama ca in Romania, „partidul face campanie candidatului si nu staff-ul“. Fostul sef al Lion’s Romania-Districtul 124 a inteles ca in Romania nu e ca in America, dupa idea lui Traian Basescu, ca „iarna nu-i ca vara“. Cine ii va conduce campania electorala a lui Crin Antonescu, in cursa pentru fotoliul Cotroceniului?! In interiorul PNL-ului incep jocurile.

Surse din partid afirma ca printre favoriti s-ar numara Adrian Thiess, misterios si influent om de afaceri (patron al ziarului Puterea), deja cooptat in echipa de campanie, dar si Romeo Stavarache, seful PNL Bacau, care a condus si campania prezidentiala a lui Crin Antonescu, din 2009. Ambitia lui Romeo Stavarache este perfect justificata. Primarul bacauan a pierdut mult din influenta avuta in partid, dupa ce in trecut a jucat prost cartea politica, situandu-se de partea lui Calin Crin Antonescu  (1)Popescu Tariceanu. Acum are nevoie de o reabilitare, pentru a putea avea un cuvant important de spus la varful partidului. De ce are nevoie Romeo Stavarache, pentru a-i face o campanie buna copresedintelui USL?! De bani si influenta!

Banii partidului, campania partidului!

„Nu as spune ceva legat de cei pe care îi consiliez, fie ca e vorba despre consultanta financiara sau despre campanii politice. În principiu, cred ca stilul meu de a face consultanta politica nu e adecvat, înca, în România (…) partidul face campanie candidatului, nu staff-ul”, a spus Niels Schnecker, citat de Evenimentul Zilei.

Bani negri pentru zilele albe, de campanie electorala! Cine umple pusculita partidului?!

Daca Romania ar fi un stat de drept 100% si ar exista transparenta in finantarea partidelor politice si institutii ale statului competente si neaservite politic, atunci am cunoaste cat se cheltuie real intr-o campanie electorala si de unde vin banii. Si lumea politica nu s-ar confunda cu lumea interlopa!

Crin Antonescu si Romeo Stavarache (sursa foto: Facebook)

Crin Antonescu si Romeo Stavarache (sursa foto: Facebook)

In 2009, inainte ca Romeo Stavarache sa devina sef de campanie, oficial, a lui Crin Antonescu, in Bacau s-a produs un compromis, intre fostul si actualul primar. Mai precis, Romeo Stavarache a decis in ianuarie sa renunte la litigiul cu Transport Public, in care municipalitatea isi disputa un teren cu firma de transport. Brusc, terenul de 3,3 ha, in intravilanul Bacaului, care urma sa fie vandut de firma de transport catre Kaufland, contra unei sume de 8 milioane de euro, nu mai era al Bacaului (asa cum a afirmat Romeo Stavarache de nenumarate ori).

Procesul a fost suspendat pana in vara, in august. Dupa ce fostul primar Sechelariu a primit acount-ul de la Kaufland, de 2,5 milioane de euro, la putin timp relatiile au devenit tensionate cu Romeo Stavarache. In consecinta, terenul a fost bagat din nou in instanta. Gurile rele spun ca la mijloc ar fi fost vorba de vreun milion de euro, care ar fi fost extrem de folositori in campania prezidentiala. Informatia a fost insa infirmata! Zvonuri nefondate!  Pentru ca nu ar fi inteles „regulile jocului“, fostul primar Sechelariu a fost agatat in toamna, tot de DNA, intr-un dosar de presupusa incercare de influentare a unor magistrati.

Simetric, dupa  5 ani, pe 17 ianuarie 2014, izbucneste scandalul oamenilor de afaceri din Galati, denuntati de principalul client al Primariei Bacau-influentul om de afaceri Viorel Rusu (Conextrust, Rustrans, Amici, s.a.). Mihai Bociar si Viorel Ferendino sunt retinuti si apoi arestati preventiv intr-un dosar de coruptie complex, care are in prin plan conducerea Companiei Regionale de Apa Bacau, care ar fi perceput 7% din valoarea unui contract de peste 17 milioane de lei. Conducerea CRAB este subordonata si impusa de actionarul principal, care este CL Bacau si Primaria Bacau. Mai multe declaratii din dosar, unele facute chiar de Viorel Rusu, lasa de inteles ca presupusele sume cerute de Mihai Bociar si Viorel Ferendino, pentru CRAB, ar fi ajuns mai sus, la Romeo Stavarache.

(„În legatura cu destinatia sumei de bani, cei doi inculpati îi spun martorului ca, de fapt, directorul C.R.A.B., Gaina Razvan, ar fi doar «persoana din fata», în spatele caruia se afla primarul municipiului Bacau, Stavarache Romeo (C.L.Bacau este actionar majoritar al C.R.A.B.). Inculpatul Bociar Mihai Daniel îi explica martorului Rusu Viorel ca pretentiile au fost majorate de la 5% la 7 % întrucât prima transa de 50.000 euro nu a fost data la termenul stabilit initial”, se arata în motivarea Tribunalului Bacau.
RUSU VIOREL : N-ai de unde sa … Eu cred ca asta vine si de la Stavarache, ca îl preseaza sa-si ia …
BOCIAR MIHAI DANIEL : Probabil ca da.
RUSU VIOREL : Sa adune acasa toti banii.) (sursa solutie Tribunal: bacau.net)

Chiar daca in ecuatia presupuselor spagi de la CRAB sunt mai multe nume implicate, deoacamdata, oficial, singurii pusi sub acuzare, care sunt si in arest preventiv, sunt oamenii de afaceri din Galati, care si-au primit o lectie, pe principiul: „in Bacau, acasa, noi facem regulile!“

Daca „setea“ de bani este legata de campania din toamna, pentru alegerile prezidentiale, asa cum s-a zvonit si la scandalul din 2009,  sau daca se incearca doar discreditarea lui Romeo Stavarache si/sau a lui Crin Antonescu, doar viitorul (apropiat) ne va spune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com