Ce secret i-a divulgat Putin lui Bashar al-Assad la Moscova ?

https://i.kinja-img.com

https://i.kinja-img.com

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.

A surprins pe toata lumea modul în care Bashar Al-Assad a ajuns în secret la Moscova, unde a avut discutii cu presedintele Vladimir Putin. Un internaut rus, a lamurit pe blogul sau (Secretul vizitei lui Assad la Moscova) misterul deplasarii presedintelui Siriei, afirmînd ca a fost vorba de o operatiune speciala a Moscovei.

http://img.huffingtonpost.com/

http://img.huffingtonpost.com/

Un avion de transport Il-62M al companiei Rossiya Airlines, înmatriculat RA-86539, a decolat pe 20 octombrie, de pe aeroportul Chkalovsky din Moscova si a aterizat pe baza aeriana Hmeymim din Siria. Avionul a avut transponderul cuplat si indicativ de recunoastere RFF7093.

http://ic.pics.livejournal.com/

http://ic.pics.livejournal.com/

A doua zi, dupa ce l-a îmbarcat la bord pe presedintele sirian, acelasi avion a fost reperat cu transponderul decuplat, fara indicativ de recunoastere, deasupra marii Caspice, la nord de Iran. Odata intrat în spatiul aerian al Rusiei, echipajul a cuplat transponderul si a afisat indicativul oficial RFF7094. Cel mai probabil, Assad s-a întors în Siria cu un alt Il-62M, înmatriculat RA-86559, care a zburat cu transponderul de pornit pe durata întregii calatorii, dar fara indicativ.

https://pbs.twimg.com

https://pbs.twimg.com

Vladimir Putin i-ar fi declarat lui Bashar al-Assad, în timpul întâlnirii de la Moscova ca orice stat care sprijina rebelii islamisti, într-un mod care pune în pericol fortele ruse dizlocate în Siria, va deveni o tinta legitima pentru Rusia. Putin precizînd ca nu se refera numai la furnizarea de sisteme AA portabile ( MANPADS ). E de notorietate ca de la începutul bombardamentelor aeriene rusesti, rebelii islamisti cer sponsorilor lor din Arabia Saudita si Qatar sa le livreze prin Turcia rachete AA portabile. Cercetarea aeriana ruseasca, a depistat saptamîna trecuta un complex AA de tip OSA -AKM ( 9K33M3), în teritoriile controlate de ISIS. Complexul a fost neutralizat de un bombarder Su-34.

Situatia se schimba în Siria, avioanele rusesti luate la tinta de rachetele sol-aer ale ISIS

Putin a tinut sa precizeze ca a lansat 26 de rachete de croaziera 3M-14T Kaliber, din marea Caspica asupra obiectivelor ISIS din Siria ( de la 1.500 km ) si pentru a atentiona toate statele implicate în teren, în Siria ca urmatoarele tinte ale rachetelor de croaziera rusesti, vor fi obiectivele militare ale acelor state care vor furniza teroristilor islamisti arme, folosite împotriva contingentului rusesc din Siria.

Rusii au lansat 26 rachete de croaziera din Marea Caspica, asupra tintelor ISIS

Marina militara rusa dispune de rachete de croaziera 3M-14T Kaliber pe fregatele si submarinele flotei Marii Negre dar si pe navele si submarinele dislocate în marea Mediterana. Rachete de croaziera KH-101, cu raza de actiune de 3.000-5.000 km, sunt în varianta de înarmare a bombardierelor cu raza mare de actiune Tu-160 si Tu-95 MS. Bombardierele Tu-22 M3 sunt înarmate cu rachete de croaziera mai mici Kh-555, cu raza de actiune de 2.500 km.

http://tinypic.com/

http://tinypic.com/

Oficialii de la Washington s-au grabit sa declare ca nu vor trage în avioanele rusesti din Siria, nu vor lovi bazele lor aeriene si nu vor înarma rebelii islamisti ”moderati” cu rachete AA portabile.

 

4 Comentarii

  1. CAAT spune:

    Banuesc ca Assad a ramas la Moscova pentru protectie pina se mai clarifica lucrurile in Siria. Prea multe tari si sevicii secrete vor sa-l suprime.
    Cam ce am invatat la scoala
    https://www.youtube.com/watch?v=d5T1vPmA-l4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com