CCD continua programul de formare „Învatarea Bazata pe Proiecte (IBP)”

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, în colaborare cu Fundatia EOS – Educating for Open Society România, cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cu Microsoft România, va implementa si în acest an scolar programul de formare continua, denumit generic Învatarea Bazata pe Proiecte (IBP), destinat cadrelor didactice din învatamântul preuniversitar. Varianta acreditata a acestui program se intituleaza ”Calculatorul si proiectele interdisciplinare”, are ca principal scop utilizarea creativa a TIC la clasa, se desfasoara pe parcursul a 60 de ore, fiind purtatoare de 15 credite profesionale transferabile.

Formatorii abilitati ai programului sunt: prof. – metodist Rodica Leonte, de la Scoala cu Clasele I –VIII „Al.I.Cuza” Bacau, care este totodata si coordonatorul acestuia, la nivelul judetului Bacau, prof. Teodora Craus, inspector scolar general – adjunct al I.S.J. Bacau, prof. dr. Teona Codreanu, de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” Bacau, prof. Mariana Dumencu, directorul Scolii cu Clasele I – VIII „Emil Braescu” Magura si înv. Ana – Nicoleta Bucur, de la Scoala cu Clasele I – VIII „Scarlat Longin” Dofteana. În perioada imediat urmatoare programul va fi organizat în urmatoarele unitati de învatamânt: Colegiul „Grigore Antipa” Bacau, Colegiul National de Arta „George Apostu” Bacau, Colegiul National „Ferdinand I” Bacau, Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau si Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comanesti.  In viitorul apropiat, în judetul Bacau, se vor desfasura mai multe sesiuni de formare, care se doresc a fi o provocare adresata cadrelor didactice ce folosesc în mod inovativ TIC în timpul procesului educativ.

CCD a fost premiata de Microsoft România

 

In urma performantelor înregistrate de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau în implementarea acestui program national si ca urmare a promovarii tehnologiei informatiei în învatamântul modern în anul 2010, institutia bacauana a fost premiata de Microsoft România. În acest context nu trebuie neglijat faptul ca în anul scolar 2010-2011, aproximativ 400 de cadre didactice din judet au parcurs si finalizat cu succes acest curs.

 

Programul de formare are la baza doua componente curriculare: Integrarea abilitatilor TIC în procesul de predare – învatare, dezvoltat de Microsoft, în parteneriat cu International Society for Technology in Education (ISTE) si Folosirea Microsoft Office în predarea bazata pe proiecte, dezvoltat de Microsoft, în colaborare cu ICT (Institute of Computer Tehnology), experimentat, adaptat si localizat de catre echipa de lectori ai Fundatiei EOS România. De asemenea, va fi valorificat potentialul creator al dascalilor în explorarea si utilizarea noilor tehnologii, cu scopul de a pregati tinerii pentru viata într-o societate informationala si pentru Economia Bazata pe Cunoastere.

 

Cursantii îsi vor prezenta proiectele inovatoare în domeniul utilizarii noilor tehnologii în procesul instructiv – educativ, cu accent pe interdisciplinaritate, pe munca în echipa si pe învatarea bazata pe metode inovative, cu speranta ca acestea vor fi apreciate si recunoscute.„C.C.D. Bacau a fost printre primele institutii de profil din tara care s-a angajat în acest mare proiect national. Asadar si în acest an scolar dorim sa-l organizam, mai ales ca avem solicitari si ca beneficiem de expertiza unor formatori bine pregatiti.”, ne-a declarat  Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com