CCD Bacau si Departamentul de Stat al SUA au semnat un nou acord de colaborare

Departamentul de Stat al Statelor Unite, prin Ambasada S.U.A. la Bucuresti, va finanta si în acest an proiectele si programele organizate de C.C.D. Bacau, la Centrul „American Corner Bacau”.Vineri, 10 ianuarie, C.C.D. Bacau a încheiat un acord cu Ambasada S.U.A., care stabileste noi termeni de colaborare si parteneriat, ce prevad cu prioritate mentinerea la aceleasi standarde, a activitatilor desfasurate la Centrul „American Corner Bacau”. Acesta a fost semnat de directorul institutiei bacauane, profesorul Gabriel Stan si de Bruce P. Kleiner, Counselor for Public Affairs al Ambasadei S.U.A. la Bucuresti.

Gabriel Stan, la semnarea memorandumului cu Ambasada SUA Evenimentele organizate la Centrul „American Corner Bacau”, vor fi diversificate ca tematica (educationala, culturala, sociala), dar si ca structura – conferinte, seminarii, workshopuri, expozitii, spectacole etc. „Proiectul „American Corner Bacau”, alaturi de celelalte programe finantate direct de Ambasada S.U.A., sunt foarte importante pentru noi si pentru mediul educational bacauan. Aceasta refinantare a Centrului „American Corner Bacau”, nu numai ca este binevenita, dar reconfirma, credem noi, calitatea si utilitatea programelor desfasurate aici.”, ne-a declarat profesorul de istorie Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

Prin calitatea si diversitatea programelor desfasurate la Centrul „American Corner Bacau”, în cei opt ani de functionare neîntrerupta, s-a reusit atragerea, alaturi de cadrele didactice bacauane, a unui public nou, format din elevi, liceeni, studenti, reprezentanti ai unor ONG-uri si ai unor servicii publice locale, care au  participat cu interes la acestea.

CCD BacauUtilitatea acestora rezida tocmai din initierea unor activitati extracurriculare si extrascolare diverse si interesante, în colaborare cu cadrele didactice, precum si din familiarizarea publicului larg, cu cultura si civilizatia americana, dar si cu unele realitati ale societatii contemporane, cum ar fi: traficul de fiinte umane, incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati, dimensiunea de gen, coruptia, toleranta, diversitatea culturala etc.

Deoarece au avut o tinuta si un standard adaptat vârstei, statutului participantilor, dar si a grupului tinta, proiectele desfasurate la centru, prin calitatea si diversitatea tematicilor abordate, au continuat sa atraga spre Casa Corpului Didactic din Bacau, un public nou, în general nespecific unei asemenea institutii.

De asemenea, activitatile derulate aici s-au bucurat permanent de un real interes si din partea autoritatilor locale, a mass-mediei, ceea ce a adus institutiei bacauane un plus de vizibilitate în comunitatea locala, contribuind astfel la cresterea prestigiului institutiei în mediul educational.

Fiecare proiect a beneficiat de o atentie deosebita, deseori organizatorii reusind sa asigure participarea unor invitati de marca din tara si strainatate.

Din aprilie 2006 si pâna în prezent, aici au fost organizate peste 250 de întâlniri, seminarii, conferinte si expozitii cu tematici diferite si atractive, la care au participat invitati speciali („speakers”) din S.U.A., dar si un numeros public bacauan, elevi, studenti, profesori, politicieni, oameni de cultura si de presa.

În acest context, se remarca noul proiect English Access Microscholarship Bacau Program.? El se va desfasura pe parcursul a doi ani, presupunând sesiuni de predare intensiva a limbii engleze, secvente dedicate cunoasterii civilizatiei si culturii americane, dar si diferite alte activitati, precum cele de voluntariat, civice, ecologice etc. Programul se adreseaza elevilor de liceu bacauani, este gratuit si va fi sustinut de traineri români si americani. Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, beneficiara a proiectului, va organiza în cadrul acestuia si o scoala de vara, deasemenea cu un  program instructiv-educativ complex, la care sunt invitati si speakeri din S.U.A.

La multe dintre evenimente, C.C.D. Bacau a avut onoarea de a primi în calitate de oaspeti, diplomati, viceconsuli si atasati culturali ai Ambasadei S.U.A. la Bucuresti, conferentiari americani, precum si voluntari „Peace Corps”. Iar în luna februarie a acestui an, institutia bacauana va primi vizita noului atasat cultural american, Marjorie A. Stern.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Un comentariu

  1. Felicit pe conducatorul acestei institutii d-l Stan Gabriel si urez pe viitor noi realizari.
    Deoarece pe 27 ianuarie este Ziua internationala a Holocaustului,propun ca în una din lunile urmatoare sa fie prezentata publicului bacuan cartea,,Martiri anonimi”a scriitorulu dr.Paul Leibovici de origine bacuan .
    Cartea are ca subiect principal prigoana evreilor spre lagarele din Transnistria.De asemenea trateaza primirea calduroasa a forurilor bacuane a copiilor orfani reveniti dupa 1944 din Transnistria si gazduiti la Bacau.
    Sper într-o colaborare prieteneasca cu Casa didactica din Bacau si directorul dl Stan Gabriel.
    Cu cele mai sincere urari de bine si realizari,
    dr.Paul Leibovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com