O cariera la apus, sfarsitul unei ere in propaganda politica locala?!

A murit Dumitru Sechelariu, unul din reperele politicii bacauane a ultimilor ani, pe care s-a bazat, in mare parte, propaganda politica a actualului edil. Ros de procese, de hartuirea continua, prin toate mijloacele, manevrata de Romeo Stavarache, a iesit din scena printr-o inmormantare la care i-au fost

sursa foto: Facebook

sursa foto: Facebook

alaturi mii de oameni. L-au dus pe umeri oameni politici grei, care n-au uitat cine i-a „crescut“. Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean, deputatul Gabriel Vlase, subprefectul Dorian Pocovnicu dar si primarul Adrian Serban din Slanic Moldova. Pentru Romeo Stavarache, momentul in sine a fost o palma, data de colegii din alianta, care au inteles sa fie oameni.

 

Primarul nu mai are adversari. Trebuie inventati!

 

Romeo Stavarache a invins! Se poate spune ca intr-o anumita masura, poate deloc neglijabila, a contribuit la moartea lui Sechelariu. Nu de putine ori, acesta a afirmat ca nu mai suporta abuzurile si hartuirea la care este supus. Mai mult, ingrasarea, stresul si agravarea starii de sanatate le-a pus pe seama torturii mediatice la care a fost supus.

 

Romeo Stavarache a spus intr-un interviu dat in iunie 2004, care se gaseste si acum pe site-ul jurnalul.ro, ca nu-l va ataca si nu-l va vorbi de rau pe Sechelariu.

  • ·  Va luptati cu un baron local. Nu credeti ca sunteti prea mic pentru un razboi atat de mare?

„Stiti de ce am castigat atatea voturi si de ce voi castiga aceste alegeri? Pentru ca l-am considerat pe contracandidatul meu om ca si mine, cu slabiciuni, cu bune si cu rele. L-am studiat, am vazut ce a facut rau si ce a facut bine in administratie. Nu l-am atacat niciodata, nu voi vorbi niciodata despre afacerile lui sau despre el ca om“, a afirmat Stavarache.Ideea si-a schimbat-o rapid, cand si-a dat seama cum e treaba cu administratia si politica. Chiar daca a continuat ideile vechii administratii, a schimbat proiectele (cum este cazul Bazinului de Innot), care au devenit mai costisitoare. Dar inainte de toate a tinut fierbinte subiectul Sechelariu. A vorbit despre datoriile municipiului, lasate de vechea garda, infime fata de actualele datorii, a vorbit despre afacerile fostului edil, descalificandu-le, treptat, in fata opiniei publice. Toate, pentru a-l readuce in scena pe adversarul de care trebuiau sa se teama bacauanii. A reusit in 2008 cu Sergiu Sechelariu si in 2012, cu Dumitru, de data aceasta, imbatranit si bolnav. Joaca sadica insa s-a incheiat. Cine ar putea fi, pe viitor, adversarii inchipuiti, numai buni de propaganda?

Scripat, Barzu, Manolache…

In ultimii ani, fostul prefect Constantin Scripat, actual consilier local PDL, a fost asimilat ca fiind „omul de casa“ al familiei Sechelariu. Politicianul a dovedit, insa, ca nu are, nici pe departe anvergura pentru a iesi primar de Bacau sau macar, sef la judet. Cu o retorica slaba, potrivita mai degraba pentru mediul rural, Scripat pare sa fi iesit din „carti“.

Ilie Barzu, bland si atent, a fost tinut sub papucul lui Stavarache. Chiar daca a adus voturi si s-a implicat insutit fata de altii, nu a fost lasat sa candideze pentru Parlamentul Romaniei, dar nu a primit nici functia de viceprimar. Liberalul are toate motivele sa se gandeasca, dupa 20 de ani de Consiliu Local, la o solutie. Daca va gasi curaj!

 

Cristi Manolache, candidtul, din vara, la Primaria Bacau a intrat in Consiliul Local, dar si intr-un con de umbra si anonimat. Ecologistul, cu sustinere discreta din partea PSD, pare sa fi uitat ca propaganda cu scop electoral este continua si nu odata la patru ani. El ar putea fi un adversar real al primarului in functie, in conditiile in care redevine vizibil.

Nevoia de schimbare

Romeo Stavarache ar putea deveni guvernator al Regiunii Nord Est, daca negocierile din USL vor permite ca un oras ca Iasiul sa fie remorcat unui politician ca Stavarache. Relatia proasta cu Crin Antonescu ar putea sa fie inca un argument in sensul ramanerii edilului in Bacau. Dar, cum s-a vazut in ultimii ani, politicianul nostru a avut noroc si sustinere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com