Avocatul bacauan Vasile Botomei vrea cetatenia Republicii Moldova

Avocatul bacauan Vasile Botomei, autorul unei teze de doctorat in Republica Moldova, doreste sa practice avocatura in statul vecin. Dar pentru a deveni avocat cu acte in regula are nevoie de cetatenia moldoveneasca. Prezent la manifestarile de Ziua Vasile Botomei vrea cetatenia moldoveneasca (2)Victoriei si a Europei, la Chisinau, Vasile Botomei a avut cateva intalniri cu profesori universitari moldoveni dar si cu reprezentantii clasei politice. Despre teza de doctorat si despre motivele pentru care doreste cetatenia Moldovei, dr. Vasile Botomei le-a povestit presedintelui Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu dar si lui Igor Corman, presedintele Parlamentului Republicii Moldova. „La festivitatile organizate de autoritatile Republicii Moldova, prilejuite de aniversarea zilei victoriei pentru integrarea europeana din 9 mai 2014, a fost prezent Dr. Av. Botomei Vasile langa Presedintele PDM Marian Lupu din Republica Moldova. Cu acest prilej, Dr. Vasile Botomei, a avut un dialog constructiv cu domnul Presedinte Marian Lupu, cu privire la aplicarea teoriilor aplicate din teza de doctorat, in proiecte legislative din Vasile Botomei vrea cetatenia moldoveneasca (3)Parlamentul Republicii Moldova. Presedintele Marian Lupu este interesat de promovarea reformei din avocatura, ceruta fiind de mai multi juristi care si-au aratat nemultumirea de modul de admitere pentru profesia de avocat din Republica Moldova. In acest subiect, Dr. Av. Vasile Botomei a publicat teza de doctorat in drept cu tema: ,,Raspunderea Administrativa – aspecte practico-stiintifice in plan comparat Republica Moldova si Romania (UE)”, care abordeaza exact teoria raspunderii administrative a statului prin garantarea dreptului la aparare prin avocati din organizatii profesionale de tip barou concurente la nivel judetean in Romania si concurente la nivel Vasile Botomei vrea cetatenia moldoveneasca (1)raional in Republica Moldova. De altfel, scopul unei teze de doctorat este Stefan cel Maretocmai acela de a propune oamenilor politici cu putere in stat de a aduce modificari si completari la legislatia care serveste interesul popular. Presedintele Marian Lupu este liderul politic care a inteles perfect rolul avocatului in apararea drepturilor omului, asa cum este definit scopul si obiectul profesiei de avocat prin reglementarile din legislatia europeana“, a afirmat avocatul bacauan dr. Vasile Botomei, intr-un comunicat de presa.

 

Un comentariu

 1. Dr. Av. Vasile Botomei ureaza: La multi ani cetatenilor din Republica Moldova!
  Exprim dorinta ca sarbatoarea de 9 mai, aniversarea din Republica Moldova, sa devina aniversata ca precedenta zi de 10 mai din Romania, prin care a fost dobandita independenta tarilor Romane din timpul razboiului de independenta din 1877.
  Ziua festiva de 9 mai, reprezinta evenimentul prin care Primul Ministru al Romaniei Dr. Av. Mihail Kogalniceanu, aflat in continuitatea functiei de Prin Ministru din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a citit in Parlamentul Romaniei Declaratia de Independenta, in urma razboiului purtat de tarul Rusiei aliat cu Romania, impotriva Imperiului Otoman.
  Cu acest prilej, al zilei Independentei Romaniei din 10 mai 1877, Casa de Avocatura Dr. Av. Vasile Botomei, a emis un comunicat.
  Citeste in continuare Comunicatul:

  Dr. Av. Vasile Botomei s-a imprietenit cu Presedintele Marian Lupu – PDM

  La festivitatile organizate de autoritatile Republicii Moldova, prilejuite de aniversarea zilei victoriei pentru integrarea europeana din 9 mai 2014, a fost prezent Dr. Av. Botomei Vasile langa Presedintele PDM Marian Lupu din Republica Moldova.
  Cu acest prilej, Dr. Vasile Botomei, a avut un dialog constructiv cu domnul Presedinte Marian Lupu, cu privire la aplicarea teoriilor aplicate din teza de doctorat, in proiecte legislative din Parlamentul Republicii Moldova.
  Presedintele Marian Lupu este interesat de promovarea reformei din avocatura, ceruta fiind de mai multi juristi care si-au aratat nemultumirea de modul de admitere pentru profesia de avocat din Republica Moldova.
  In acest subiect, Dr. Av. Vasile Botomei a publicat teza de doctorat in drept cu tema: ,,Raspunderea Administrativa – aspecte practico-stiintifice in plan comparat Republica Moldova si Romania (UE)”, care abordeaza exact teoria raspunderii administrative a statului prin garantarea dreptului la aparare prin avocati din organizatii profesionale de tip barou concurente la nivel judetean in Romania si concurente la nivel raional in Republica Moldova.
  De altfel scopul unei teze de doctorat este tocmai acela de a propune oamenilor politici cu putere in stat de a aduce modificari si completari la legislatia care serveste interesul popular.
  Presedintele Marian Lupu este liderul politic care a inteles perfect rolul avocatului in apararea drepturilor omului, asa cum este definit scopul si obiectul profesiei de avocat prin reglementarile din legislatia europeana.
  Vezi AICI (http://unbr.info/lista-persoanelor-juridice-unbr-infiintate-inregistrate-si-autorizate-in-baza-lg-511995-prin-aplicatia-tezei-dr-botomei-vasile/ ) rezultatele aplicatiei practico stiintifice din teza de doctorat a autorului Dr. Av. Vasile Botomei, obtinute in drept comparat prin Ministerul Educatiei din Republica Moldova si Ministerul Educatiei din Romania.
  Vezi AICI ( http://unbr.info/dr-vasile-botomei-l-a-luat-pe-stefan-cel-mare-si-sfant-la-chisinau/ ) documentul intitulat ,,Botomei Vasile l-a luat pe Stefan cel Mare si Sfant la Chisinau”, cu ocazia sustinerii tezei de doctor in drept din 05 iulie 2013.
  Vezi AICI OPIS ( http://unbr.info/documente/opis_doctorat.pdf ) cu rezultatele implementarii cercetarilor stiintifice a tezei de doctorat Dr. Av. Vasile Botomei.
  Vezi AICI ( http://unbr.info/documente/delegatie_55.pdf ) delegatia nr. 55 din 10/10/2013, emisa de UNBR – Dr. Av. Vasile Botomei, care confera reprezentarea autorului de organizare de examene de primire in profesia de avocat, pentru toate categoriile de juristi cu licenta in drept din Romania si din Statele Europene si care au tratate de recunoastere reciproca a diplomelor cu Romania.

  Informatii suplimentare despre aplicarea teoriilor cercetate in teza de doctorat Dr. Av. Vasile Botomei, sunt prezentate pe http://www.unbr.info , http://www.avocatul-poporului.ro , http://www.baroulbacau.ro , http://www.botomeivasile.ro .
  Sunt invitati absolventii facultatilor de drept din Romania, consilierii juridici, magistratii aflati in exercitiul activitatii si in egala masura licentiati in drept cu studii din strainatate, avocati straini sau juristi licentiati prin universitati din strainatate, sa opteze pentru inscrierea in organizatia profesionala denumita Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, infiintata prin aplicatia practico stiintifica a tezei de doctorat a autorului Dr. Av. Vasile Botomei, publicata in teza de doctorat, cu barourile componente, printre care se regasesc: Baroul Bacau din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, cu sediul un Mun. Bacau, str. Oituz 33, la nivel descentralizat in Romania sau in Baroul Bucuresti, reprezentativ la nivelul capitalei Romaniei, reprezentat prin Presedintele UNBR – Decan Dr. Av. Vasile Botomei.
  Presedintele Dr. Av. Vasile Botomei exprima multumirea tuturor persoanelor care participa la promovarea organizarii si functionarii profesiei de avocat, pe criteriul democratic, prin aplicarea principiului pluralismului organizatiei profesionale de aparare, prin mai multe barouri de avocati la nivel judetean si mai multe organizatii profesionale de tip UNBR, la nivel national.
  Citeste AICI articolul de interes publicate pe http://www.unbr.info .
  Citeste AICI ( http://www.ziaruldegarda.ro/vasile-botomei-recunoscut-ca-doctor-in-drept-si-in-romania-avocatul-bacauan-ar-dori-sa-inceapa-o-cariera-universitara/ ) lista cercetatorilor stiintifici / profesori universitari din Romania care au analizat rezultatele cercetarii tezei de doctorat, prin care s-a aprobat noul concept de organizare si functionare a profesiei de avocat, din teza de doctorat a autorului Vasile Botomei, cu adresa de sediu din Mun. Bacau, str. Oituz 33.

  Semneaza,
  Birou de Presa,
  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR
  http://www.unbr.info / Mun. Bacau, str. Oituz 33 / UNBR – Dr. Av. Vasile Botomei / 10.05.2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *