Autoritatile bacauane si-au aprobat o deplasare în Polonia la suprapret

Pentru transportul cu microbuzul, bugetul alocat este de 18 000 de lei, de aproape cinci ori mai mult decât pretul real. Viceprimarul Roxana Mironescu, purtatorul de cuvânt Ionut Tomescu si trei consilieri locali vor participa la o conferinta despre securitatea energetica

Alesii bacauani si-au aprobat 18 mii de lei, pentru transportul cu microbuzul, dus-întors din Bacau pâna la Kielce-Polonia. Desi la orice agentie de turism, închirierea unui microbuz costa maxim 4 mii de lei pentru aceasta distanta, în proiectul de hotarâre aprobat de consilieri se afirma ca „în urma ofertelor primite de la agentiile de transport“ este necesara suma de 18 mii de lei.

Viceprimarul Roxana Mironescu, Ionut Tomescu, purtatorul de cuvânt al Primariei Bacau, dar si consilierii Mircea Fechet, Nicu Zaharia si Liviu Constantin Curca vor fi prezenti la conferinta internationala „Presedentia poloneza a Uniunii Europene-Kielce si orasele sale înfratite“, care are loc în perioada 22-25 septembrie. Primaria din Kielce s-a oferit sa plateasca delegatiei din Bacau dar si altora din mai multe tari ale Europei cazarea si masa. În sarcina delegatiilor ramâne transportul. „Seminarul va tine doua zile. Noi vom pregati un material despre accesul la fondurile structurale. Transportul ne costa 18 mii de lei. Atât e pentru 2 mii de kilometri. Daca vi se pare mult, comentati dumneavoastra!“, a spus viceprimarul Roxana Mironescu. Purtatorul de cuvânt al primariei, Ionut Tomescu, care a efectuat în ultimii ani mai multe deplasari în strainatate, platite din bani publici, se bucura ca va vedea Polonia. „Nu pot raspunde, doar în scris, pe 544. Oricum, ma bucur ca merg, ca în Polonia nu am mai fost pâna acum”, a spus Tomescu.

Microbuzul primariei consuma 200 de litri la suta de kilometri

Mai multe agentii de turism ne-au oferit preturi aproape identice pentru închirierea unui microbuz, pentru patru zile, tur-retur Bacau Kielce. „Un microbuz de 15-20 de locuri închiriat, cu tot cu sofer, costa 0,65 euro/kilometru. Pâna în Kielce si înapoi sunt 1600 de kilometri. Pretul corect este de maxim o mie de euro“, ne-a spus Eduard Popovici, de la o agentie de turism din Bacau. O alta firma de tarnsport s-a oferit sa ne faca discount. „Cu tot cu discount, va dam un microbuz, pentru aceasta destinatie, cu 750 de euro. Pretul real este cuprins între 3 si 4 mii de lei, nu 18 mii“, a spus Cristi Moraru. La un calcul simplu, din 18 mii de lei pot fi cumparati peste 3300 de litri de benzina, care trebuie cheltuiti în 1600 de kilometri. „Rezulta ca microbuzul Primariei Bacau consuma peste 200 de litri la suta de kilometri!, a mai spus Moraru.

 

O parte dintre consilierii locali au fost rezervati si pe alocuri, ironici, când au auzit de suma alocata pentru transport. „Ei, se mai sparge un cauciuc, mai opresti sa mai cumperi ceva. Costa! Parca ce mai conteaza în ziua de azi 50 de milioane în plus?“, a spus George Bogatu.

 

 

2 Comentarii

  1. electron.com spune:

    Din poza vad ca astia cu hotyiile fac parte din gasca CAMASILE NEGRE la guler :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com