Atestatele pentru soferii profesionisti, eliberate in maxim 12 zile

Autoritatea Rutiera Româna (ARR), agentia Bacau, a intrat intr-un program pilot, la nivel national, prin care se injumatatesc timpii de asteptare pentru eliberarea de documente soferilor profesionisti. Agentia Bacau se afla in primele zece agentii din tara ca si volum de activitate.

ARR BacauLa sfarsitul anului trecut a fost implementat un nou sistem informatizat care vine in sprijinul soferilor auto profesionisti. Pentru eliberarea documentelor necesare , datele soferilor erau trimise la Bucuresti pentru procesare, acum acestea pot fi introduse in sistemul national direct din Bacau. Practic, pâna acum, pentru eliberarea atestatelor profesionale pentru transportul de marfa sau persoane si a cartelelor tahograf se astepta cu mult peste patru saptamani deoarece toate actele soferilor erau trimise prin posta spre Bucuresti unde asteptau sa fie introduse in sistem, dupa care erau trimise confirmarile pentru a fi printate. Sistemul este unul securizat si datorita lui s-a  eliminat schimbul de documente cu agentia nationala, astfel eliberarea atestatelor s-a redus la maxim 12 zile.

“Am avut foarte multe probleme din cauza timpilor de asteptare. Au existat conducatori auto care si-au pierdut serviciul pentru ca nu au putut prezenta in timp util atestatele. Problema era ca noi preluam actele, le puneam in plicuri si le trimiteam la Bucuresti pentru procesare si eliberarea atestatelor. Tot acest traseu dura foarte mult. Acum am reusit sa implementam un sistem care sa ne permita procesarea documentelor direct in Bacau. Practic, cele zece zile de asteptare sunt pentru printare si transport a atestatelor din Capitala la noi”, a explicat Olimpiu Adrian Tulpan, seful ARR Bacau.

 

Pâna in prezent, dintre cele 41 de agentii teritoriale ale Autoritatii Rutiere Române (ARR), doar sapte au fost dotate cu astfel de logistica .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com