28,7 milioane de lei a decontat statul pentru sediul OCPI Bacau (Document)

 

Cel mai scump sediu al unei institutii din Bacau a fost achizitionat de statul roman de la firma Conextrust, printr-un contract facut in campania electorala de la alegerile parlamentare din 2008. O prima evaluare a imobilului s-a facut pe 4 decembrie 2008 si o alta, care probabil a intarit prima expertiza, pe 31 august 2009. Pretul unui metru patrat util, platit de statul roman in acest imobil, depaseste 2 mii de euro, cladirea fiind veche de mai bine de 30 de ani.

Sediul a fost achizitionat cu 28,7 milioane de lei (6,4 milioane de euro), adica peste 2 mii de euro pe metru util

Sediul a fost achizitionat cu 28,7 milioane de lei (6,4 milioane de euro), adica peste 2 mii de euro pe metru util

In scurt timp vom afla cine a facut evaluarile si de ce a refuzat sa semneze contractul final Robert Tatu, pe atunci director al ANCPI si ce clauze au fost ticluite in contractul facut cu dedicatie in 2008. Previzibil este ca faptele de natura penala sa fie prescrise iar statul roman, dupa ce a pierdut toate procesele, pe baza prevederilor contractuale, sa ramana cu buza umflata.

O investigatie facuta in ziarul Adevarul acum cinci ani nu a produs niciun efect, dupa cum era de asteptat! Intre timp, ANCPI (statul roman) a pierdut si alte procese cu firma controlata de denuntatorul DNA-ului, Viorel Rusu.

Sediul Conextrust-OCPI

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com