Preotul Iulian Ichim, suspendat 20 de zile pentru ca a slujit la inmormantarea lui Dumitru SechelariuPreotul militar Iulian Ichim a fost pedepsit de PS Ioachim Bacauanul (Giosanu) pentru ca a oficiat inmormantarea lui Dumitru Sechelariu. Pedeapsa primita este: „oprirea totala de la savarsirea lucrarilor sfinte pentru 20 de zile“.

Pr Iulian Ichim a slujit la inmormantareIn seara dinaintea inmormantarii fostului primar al Bacaului, PS Ioachim Inmormantarea lui Sechelariu, filmata cu tabletaBacaunul le-a spus, „la stalpi“, preotilor prezenti sa minimalizeze „citire“ la EMD si alta la mormant, pentru a se evita alaiul maselor de bacauani. Se pare ca PS Ioachim Bacauanul stia ca nu exista autorizatie  de la Primaria Bacau(exista si o directiva UE in acest sens) si ca unii lideri politici ar fi deranjati daca inmormantarea fostului primar Dumitru Sechelariu ar capata amploare.

Inmormantarea si „contributia“ lui Iulian Ichim

Preotul Iulian Ichim, pedepsit ca a slujit la Dumitru SechelariuPreotul jandarmilor bacauani Iulian Ichim a refuzat sa ofere un punct de vedere. Astazi, la biserica la care slujeste duminica de duminica nu a putut scoate niciun cuvant, spre surprinderea enoriasilor. „Va rog, adresati-va purtatorului de cuvant! Nu am voie sa vorbesc nimic!“, a spus Iulian Ichim, vadit deranjat de intrebarile noastre dar si de situatia in care se afla.

La inmormantarea lui Dumitru Sechelariu, din data de 19 februarie, Iulian Ichim a slujit. La EMD, dar si pe drumul spre biserica. Pe Podul Serbanesti, preotul Ichim a incercat sa convinga celelalte persoane sa urce in masini, pentru a evita blocajul, dar si pentru a ajunge mai repede la Cimitirul Central. Totusi, sute de bacauani s-au adunat pe trotuare, altii au venit pe strada, in convoi. Vocea puternica a preotului s-a auzit in fata statuii lui Stefan cel Mare, loc in care au coborat membrii familiei dar si alti preoti. Din acest moment, alaiul mortuar nu a avut nevoie de nicio alta legitimitate, nici macar de autorizatia de la Primaria Bacau, inexistenta. Deoarece intreg convoiul a ajuns cu o intarziere de aproape o ora la Cimitirul Central, loc in care se gaseau cateva sute de bacauani dar si peste 15 preoti impreuna cu Protopopul Constantin Tomozei, intreaga situatie a deranjat. S-a cautat tap ispasitor. Preotii care au fost in strada, pe langa Iulian Ichim au fost anchetati la Roman, chiar de insusi Ioachim Bacauanul.

La fel ca si Iulian Ichim, cei mai multi dintre preoti nu stiau de dispozitiile date de PS Ioachim Bacauanul (Giosanu) cu o zi inainte. Potrivit actului trimis la Jandarmerie dar si la Protoierie, Iulian Ichim ar fi gresit ca nu l-ar fi informat pe protopop ca va participa la funerarii, dar si pentru ca a slujit in parohia Serbanesti, loc in care este paroh preotul Ioan Ferchiu. „Din pacate, preotul Ichim a fost pedepsit, desi este nevinovat. Se intampla in mod curent ca noi, preotii, sa slujim si in alte parohii. Mai mult, la slujba, in Cimitir s-a aflat si un dascal din Neamt, care tine de Eparhia de la Iasi. Macar pr Ichim este din Bacau. Este o decizie politica, mai mult nu am ce spune. Un om politic din Bacau nu a vrut inmormantarea, iar Ioachim Bacauanul a incercat sa execute comanda“, a spus o fata bisericeasca de la Episcopie, sub protectia anonimatului.

Colonelul de jandarmi pr Iulian Ichim, indreptat vremelnic de un consilier administrativ al Episcopiei

PS Ioachim BacauanulDeputatul Ionel Palar nu s-a desprins de Episcopul Ioachim BacauanulRaspunsul oficial al Episcopiei Romanului si Bacaului nu a intarziat sa apara. Fetele bisericesti, ca in Evul Mediu, accentueaza asupra faptului ca, preotul Ichim a fost pedepsit vremelnic. Lasand sa se inteleaga prin acest termen ca preotul bacauan putea primi chiar un blestem vesnic, data fiind puterea preoteasca.

„La propunerea consilierului administrativ al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, preotul Ichim Iulian de la Capela “Sf. Treime” a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau, a primit, spre indreptare,  pedeapsa vremelnica “oprirea totala de la savarsirea lucrarilor sfinte, pentru o perioada de 20 de zile, incepand cu data de 21 februarie”, pentru incalcarea Sfintelor Canoane si a regulamentelor bisericesti“, se arata in comunicatul oficial al Episcopiei Romanului si Bacaului.

6 Comentarii

 1. ioan spune:

  voi vb din necunostinta de cauza.eu cred ca voi nu ii cunoasteti adevarata fata a ,,colonelului preot iulian ichim,,un om fara scrupule….

 2. John Popa spune:

  INCOTRO !!!!! Ne este frica sa mai vorbim cu voce tare, incepem sa ne fie frica sa mai spunem ca avem prieteni, incepem sa tremuram cand ne gandim ca cineva va trebui condus pe ultimul drum.se pare ca ne apuca groaza cand ne gandim ce se va intampa cand vom muri. Cine stie ce legi si ordonante guvernamentale vor mai fi date. Poate ne va fi intezis sa ne intoarcem acolo de unde am venit, adica in PAMANT.Preotilor le va fi frica sa ne mai ingroape, aceasta in cazul care am luat hotararea sa fim inmormantati dupa datini crestinesti, pentru ca vor fi aspru pedepsiti de superiorii lor.
  Stiu foarte bine ca preotul Iulian Ichim a insistat in cateva randuri impreuna cu ceilalti preoti sa mergem in masini pentru a merge spre cimitir. S-a intamplat ca s-a intrat pe pod, s-a mers mai departe spre cimitir,nimeni nu a spus nimic. Echipajele politiei erau in apropiere, daca a fost ceva ilegal de ce nu au luat masuri??

  EU CRED CA FIECARE CETATEA AL BACAULUI A VRUT SA-L VADA PE FOSTUL PRIMAR CONDUS PE ULTIMUL DRUM CU MULT RESPECT.

 3. John Popa spune:

  Fara cuvinte, aceasta este Romania mileniului III .Ar trebui sa fiu si eu pedepsit impreuna cu V. Botomei pentru ca am indraznit sa ducem crucea prietenului nostru catre locul de odihna.

 4. Dr.Av.Vasile Botomei spune:

  Transmit sincere felicitari distinsului si vrednicului preot Iulian Gabriel Ichim!
  A dovedit devotament ritualurilor crestin ortodoxe.
  Orice preot adevarat trebuia sa fie asa cum s-a comportat preotul Ichim Iulian Gabriel.
  Preotul militar Iulian Gabriel Ichim a raspuns la dorinta si indemnul oamenilor din popor si traditiilor ortodoxe romane.
  Vasile Botomei a fost autorul indemnului pentru preotul Iulian Gabrie lchim, dar si pentru ceilalti preoti, de urma cortegiul funerar al fostului primar Dumitru Sechelariu, de a strabate pe jos si de a urama crucii duse de dr. Botomei Vasile si de camaradul John Popa, cortegiul funerar prin centrul municipiul Bacau.
  Am considerat ca este o demnitate sa duc crucea primarului Dumitru Sechelariu. Dumitru Sechelariu fost un om din popor, de la care , am avut multe experiente
  de invatat.
  Familia domniei sale a dorit sa obtina de la actualul primar autorizatie de deplasare a cortegiului funerar prin centrul municipiului Bacau.
  La fel au dorit si bacauanii.
  Impreuna cu preotul militar Iulian Gabriel Ichim, am indeplinit si realizat cu onorabilitate asteptarile familiei fostului primar Dumitru Sechelariu, dar si asteptarile cetatenilor bacauani.
  Preotul a facut tot ce trebuia!
  Asa s-a mai scris o pagina din istoria municipiului Bacau.
  Din aceasta pagina, lipseste Episcopul Ioachim Bacauanul.
  Dumnezeu sa-L ierte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

aparate foto

Bogdanesti-Sfintirea Paraclisului